Doe sociaal:
Huis Verkocht

Almere hoopt op boost voor woningmarkt

De gemeenteraadsfracties van de PvdA en VVD in Almere willen dat het college een onderzoek gaat doen naar de voordelen en de risico’s van een aanvullende bouwstroom door een regiecorporatie. De fracties nemen samen dit initiatief om zo de woningmarkt weer in gang te krijgen. Mede door de crisis zit de woningmarkt helemaal vast op dit moment en daar moet iets aan gedaan gaan worden. Op dit moment wordt er in Almere ongeveer de helft van de benodigde 1000 nieuwbouwwoningen gebouwd. Dit is slechts de helft, dat betekend dus dat vergeleken met eerst er maar liefst 50 procent minder werk beschikbaar is voor bouwbedrijven.

De vraag

Ook de aankomende jaren zal de productie erg achterblijven bij de vraag naar woningen. Met het concept van de regiecorporatie verwachten de beide fracties te kunnen zorgen voor een nieuwe bouwstroom. Dit moet de bouwbedrijven een steun in de rug geven door dat er meer werk beschikbaar word en de woningmarkt uiteindelijk ook een boost geven.

Betaalbaar

Die bouwstroom is keihard nodig, op die manier kan er voorzien worden aan de vraag naar betaalbare woonruimte maar ook naar de vraag van werk van bouwbedrijven. Anders lopen er meer en meer bouwbedrijven het risico om kapot te gaan, dat is iets wat wij met zijn allen niet willen. Meer faillissementen zou namelijk nog meer slachtoffers betekenen van deze crisis, en het zijn er al zoveel. Het is te hopen dat projecten zoals deze de economie weer in de goede richting sturen.