Doe sociaal:

MKB-Banner-home

Lokale Flevolandse economie nu

De economie van Flevoland is de afgelopen jaren fors gegroeid, doel is om deze groei vast te houden ook in tijden van crisis. Deze groei is deels te danken aan het feit dat er in Flevoland nog voldoende ruimte is, in combinatie met de geringe afstand tot de Randstad. Daarnaast speelt de forse bevolkingsgroei in de provincie een rol in de groei.

Werkgelegenheid

De sector zakelijke dienstverlening is de grootste sector qua werkgelegenheid in Flevoland, deze sector is percentueel veel groter in Flevoland dan in Nederland gemiddeld. De handel en horeca, gezondheidszorg en industrie zijn de daaropvolgende sectoren qua werkgelegenheid. Flevoland heeft relatief weinig last van economisch zwaar weer, omdat de sectoren industrie, bouw en transport hier ondervertegenwoordigd zijn. Dit zorgt ervoor dat de provincie minder hinder ondervindt van schommelingen in de economie.

Kennisclusters

Om bedrijven competitief te houden en de concurrentiepositie van Flevoland te behouden en waar mogelijk te versterken wordt ingezet op innovatie door middel van kennisclusters. Een kenniscluster is een netwerk van bedrijven rond een bepaald product of onderwerp, om hiermee op een specifiek gebied te kunnen innoveren en kennis te ontwikkelen. In Flevoland zijn vier sterke kennisclusters aanwezig, op het gebied van ICT, geomatica, composieten en life sciences.

online

Ondernemer
Consumenten-knop