Doe sociaal:
Meubeldistributie

Nieuwe groothandel in Emmeloord

Meubelgroothandel Index Furniture uit Lemmer vestigt een nieuw opslag- en distributiecentrum in Emmeloord. Het bedrijf is per 1 juni 2013 een huurovereenkomst aangegaan voor het bedrijfspand aan de Gildenweg 11 in Emmeloord. Index Furniture is een importeur van meubelen uit landen als Indonesië en China en levert deze aan detailhandelsbedrijven in heel Nederland. De vestiging van een opslag- en distributiecentrum in Emmeloord is nodig om ruimte te bieden aan de groei van het bedrijf.

Goed nieuws

Het is goed nieuws voor de hele regio dat een nieuw distributiecentrum zich gaat vestigen in Emmeloord. Dit betekent dat er nieuwe banen bijkomen en dat er meer mensen aan de slag kunnen. Dit scheelt dan vervolgens weer in de uitkeringsgevallen. Dit is goed voor de regio en telt ook mee op landelijk niveau. Een groot distributiecentrum kan een plaatsje als Emmeloord namelijk in een keer op de kaart zetten.

Samenwerking

De overeenkomst is mede tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen vastgoedontwikkelaar Hansteen, Sloterwijk en Heinen Bedrijfsmakelaars en team Bedrijven van gemeente Noordoostpolder. Wethouder Willy Schutte van gemeente Noordoostpolder is zeer tevreden met de vestiging van Index Furniture in Emmeloord: “De vestiging van Index Furniture zorgt voor groei van de werkgelegenheid in Noordoostpolder en bovendien krijgt een leegstaand bedrijfspand een nieuwe invulling.” Het pand aan Gildenweg 11 is 4.500 m² groot en stond al geruime tijd leeg. Het is dus een goed teken dat nu eindelijk het pand verhuurd is. Het is goed voor de eigenaar van het pand maar zeker ook de regio, in 4.500 m² kunnen namelijk een hoop mensen aan de slag!