Doe sociaal:
Internet1

Zeewolde beste internet gemeente

Gisteren heeft Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland, de Google eTown Award overhandigd aan de burgemeester van de gemeente Zeewolde, Gorter. In het bijzijn van vele lokale politici en diverse ondernemersverenigingen. Zeewolde is één van de twaalf Nederlandse gemeente die de economische kansen van het internet het beste benutten in hun provincie.
Dit blijkt uit een inventarisatie die uitgevoerd is door The Botson Consulting Group (BCG) in opdracht van Google. De landelijke winnaar ligt echter in Gelderland, de gemeente Wijchen was de beste internet gemeente van ons land.

BCG en Google

Eerder al deden BCG en Google onderzoek naar de impact van het internet op de economie in Nederland. Dat onderzoek leidde dan weer tot een vervolg vraag bij Google en BCG, over de kracht van lokale bedrijven. Per gemeente is dit nu geïnventariseerd op basis van het aantal aanwezige online winkels die aangesloten zijn bij belangenvereniging Thuiswinkel.org, het aantal bedrijven dat online adverteert met Google AdWords, het aantal bij SIDN geregistreerde internet domeinnamen en de gemiddelde up- en downloadsnelheid per gemeente.

eTown Award

De eTown Award geeft erkenning aan gemeenten waar het midden- en klein bedrijf investeert in online toepassingen en middelen zoals bijvoorbeeld om nieuwe klanten te vinden, hun zaak te laten groeien en de bedrijfsvoering te verbeteren met behulp van het internet. Dit is al het tweede jaar dat Google de eTown awards uitreikt, echter is dit wel de eerste keer dat de award in Nederland werd uitgereikt. In het eerste jaar werden deze awards uitgereikt in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Polen, Ierland, Australië en Canada.